Klassisk korv stroganoff – en favorit för såväl stora som små!


IMG_8057

Halloj på er!

Ännu en härlig vårdag till ända! Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart! Imorgon bär det av till Malmö med hela familjen för en liten utflykt. Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord!

Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korv stroganoff. Barnen åt som hästar och tog mer och mer, ett bra betyg : ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör. Igår blev det ris/blomkålsris till men nykokt pasta funkar kanon det också!

En perfekt vardagsrätt utan en massa konstiga ingredienser – snabbt, lätt och gott!

Missa inte mina uppdateringar under helgen – det väntar en massa gottigheter! Grillning, chokladbak och dessert för att nämna något.

Klassisk, smakrik korv stroganoff (4 personer)

500 gram falukorv
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
4 dl grädde
50 gram philadelphiaost
Salt och peppar
Smör

Gör såhär;

Strimla falukorven och hacka löken. Fräs detta i smör tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och senap och rör om. Häll på grädde och philadelphiaost och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lite persilja är även gott att krydda med – allt efter tycke och smak. Servera med valfritt tillbehör.

IMG_8049

Strimla falukorven och hacka löken. Fräs detta i smör tills löken mjuknat och korven fått lite färg.

IMG_8055

Tillsätt grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *