Smakrik köttfärsgryta med bacon och chorizo – fredagsmys!


IMG_7078

God morgon på er allihop!

Igår hade vi fina gäster på besök och vi ändrade om lite i matlistan. Vi skulle egentligen gjort pizza men valde att istället svänga ihop lite tacos som kändes lite smidigare och lättare, väldigt gott var det också! Är du en ”tacos-människa”? Jag tycker att det är gott då och då, och framförallt i goda vänner lag där man kan sitta länge och äta, plocka och prata. En jättetrevlig kväll!

När jag skriver om tacos kom jag på en annan sak jag måste blogga om… Återkommer!

För er som har koll på matlistan så vet ni att det i fredags skulle serveras någon form av köttfärsgryta, och precis så blev det! En riktigt smakrik gryta med heta smaker som chili och spiskummin, som kompletterades med tomat, bacon och chorizo. Vi var lite trötta i fredagskväll så vi gjorde bara en väldigt enkel sallad till grytan men ris eller pasta passar annars fint till.

Du gör den i ett nafs, och smaksätter som du själv önskar! Väldigt smidigt – och gott! : ) När jag bläddrade runt bland bilderna i datorn insåg jag dock att jag inte fått en enda bra bild på rätten men det får ni stå ut med! ; )

Vi hörs lite senare i eftermiddag, då är det dags för nästa veckas matlista!

Köttfärsgryta med bacon och chorizo

500 gram köttfärs (jag hade nötfärs)
2 paket bacon
1 paket chorizokorv (ca 300 gram)
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater
1/2 förpackning passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1,5 tsk malen spiskummin
1 tsk sambal olek
Salt och peppar

Gör såhär;

Skiva korv och bacon, hacka lök och vitlök. Fräs baconet tills det fått lite färg och tillsätt lökblandningen, låt löken bli mjuk. Tillsätt korven och fräs ett par minuter. Lägg över i kastrull.

Bryn köttfärsen och häll över i kastrullen. Tillsätt tomat samt alla kryddor och låt koka upp. Låt puttra ca 15 minuter och smaka av. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.