Snabblagad köttfärsfylld paprika med vitlökshetta


IMG_8887

Go kväll på er!

Hoppas att ni haft en skön dag! Barnen sover gott sedan länge. Ett besök på konditori samt lekplats har tröttat ut dem ordentligt vilket gav mig en lugn kväll. Har knåpat ihop en hel del gott att tipsa er om! : )

Först ut är en snabblagad och god rätt som jag knåpade ihop till lunch idag. Det blev en köttfärsfylld paprika där köttfärssåsen var smaksatt med ajvar relish och vitlök, jättegott! Barnen är inte superförtjusta i varm paprika så jag tog bort lite köttfärsröra och hällde på en skvätt grädde vilket resulterade i en krämig köttfärssås som de fick äta med pasta.

Jag använde spetspaprika som jag fyllde men det går förstås bra med vanlig paprika också, använd valfri färg på paprikan. Min ajvar relish jag använde i receptet är en stark variant, så där kan du själv styra hur stark fyllning du vill ha. Vitlöksfrälsta är vi ju här hemma så två pressade klyftor fick åka ner i köttfärsblandningen. Krydda efter tycke och smak.

Servera gärna en god sallad till, och kanske en klick kall sås.

Några steg-för-steg-bilder blev det inte idag, jag hade full koll på att försöka hålla koll på två bustroll som sprang runt benen på mig ; )

Köttfärsfylld paprika (4 personer)

4 st paprikor (använd vanliga eller en spetsvariant, valfri färg)
500 gram köttfärs
1 dl ajvar relish
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
Salt och peppar
Smör
Ev lite persilja
Ost, valfri mängd

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på mitten och skär bort hinnor och frön. Placera dem i en ugnsfast form.
Bryn färsen i smör och blanda ner ajvar relish, tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar och låt puttra ihop någon minut. Fyll paprikorna med köttfärsröran och toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.