LCHF-plättar/pannkakor med grädde och färska bär – mumsig frukost!


IMG_9525

God morgon på er allihop!

Sitter här med en kopp te och kikar ut på duggregn och grå himmel, det verkar ha regnat större delen av natten och solen ser inte ut att visa sig än på länge. Rätt mysigt ändå kan jag tycka, skönt med en pausdag i värmen.

Idag tänkte jag komma med ett litet frukosttips, men detta funkar även bra som mellanmål eller som en lättare lunch. Det blev plätt-frukost idag! Det här receptet är anpassat för er som äter LCHF-kost, dvs här finns inget vanligt mjöl – och inget socker heller för den delen. Vill du göra vanliga pannkakor har jag självfallet recept på det här. Idag gjorde jag plättar av min smet men prova gärna att steka dem som pannkakor.

Jag tyckte att de här plättarna blev jättebra! Jag har ibland svårt för ”substitut” inom LCHF – att gå ifrån sånt man är van vid, det smakar mest ägg eller så blir det någon konstig konsistens, men jag tyckte att de var mycket goda. Barnen fick smaka och dottern åt upp hela fyra plättar så det var ett bra betyg! Som ni vet försöker jag ju blanda en hel massa recept här på bloggen så nu finns det pannkakor för alla.

Jag serverade plättarna med vispad grädde och lite färska jordgubbar. Hallon och blåbär hade också varit gott till.

Den här frukosten gick verkligen snabbt att svänga ihop, tacksamt när man ska mätta hungriga små magar. : )

Ha en härlig dag!

LCHF-plättar med grädde och färska bär (2 personer)

2 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
Smör att steka i

Grädde och bär som tillbehör

Gör såhär;

Blanda ägg med de övriga ingredienserna i en bunke, och vispa ihop till en jämn smet. Hetta upp ett plättlagg och lägg en klick smör i varje form. Grädda plättarna i någon minut på varje sida tills de fått fin färg.
Servera med vispad grädde och bär.

IMG_9519

Vispa ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.

IMG_9524

Grädda plättarna i någon minut på varje sida tills de fått fin färg och servera dem med grädde och/eller färska bär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *