Pannkakor och/eller plättar är något som brukar vara populärt i de flesta hem, och hos både vuxna och barn. Härom dagen bad dottern om att få plättar till lunch så självklart kunde vi svänga ihop det. Nedan får du ett bra basrecept som funkar bra till både plättar och pannkakor. Vispa ihop, vila och grädda! Svårare än så behöver det inte vara!
Klassiska pannkakor/plättar (ca 8-10 pannkakor)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1/2 tsk salt
3 msk smör
Gör såhär;
Mät upp mjölet i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa detta till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och vispa samman.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa i saltet. Låt smeten vila i ca 20-30 minuter. Rör ner 3 msk smält smör.
Grädda pannkakorna/plättarna tills de är genomgräddade.
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken.
Vispa i resterande mjölk, äggen ett i taget samt salt. Låt vila 20-30 minuter och rör till sist ned 3 msk smält smör.
Grädda pannkakorna/plättarna tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
Servera med valfria tillbehör såsom bär, sylt, glass eller grädde.
Pingback: LCHF-plättar/pannkakor med grädde och färska bär – mumsig frukost! | Alla goda ting