Nu är rabarbern här – koka rabarberkräm med vanilj!


IMG_9564

Go kväll på er!

Har precis ”stängt ner” köket…. Idag har jag och barnen varit ute och plockat härligt blommande, doftande syréner och dessa ska jag nu experimentera med. Det dröjer några dagar till innan jag kan visa dig resultatet men förhoppningsvis blir det både saft, gelé och något bakverk. Spännande!

Tills dess har jag förstås en massa andra recept att tipsa er om. När vi var ute i trädgården på eftermiddag såg jag att våra rabarber vuxit enormt och många av dem var färdiga för att användas – lycka! Rabarber kan man ju göra så mycket med, om du söker runt på bloggen hittar du bland annat paj och bröd där rabarber är en huvudingrediens.

Idag blev det kräm, och faktiskt en kräm i LCHF-variant. Egentligen skulle jag ha gjort en ”vanlig” kräm men potatismjölet var slut och ja… När jag var klar blev det helt enkelt en variant utan varken mjöl eller socker. Dock kommer bloggen att uppdateras snarast med ett recept på standardkräm med rabarbersmak.

Om du vill göra krämen med vanligt socker byter du ut sötningen mot ca 1 dl strösocker, smaka dig fram. Red av med lite potatismjöl om du önskar en tjockare konsistens. Kika gärna runt lite på bloggen, här finns fler kräm-recept!

Den här krämen smaksatte jag med vanilj och det gav en fin smak. Jag använde inte strösocker utan sockerersättning – skafferirensning igen. : ) Den här krämen är ganska syrlig så tillsätt med sötma om du önskar. Servera gärna med lite grädde. Jag var övertygad om att barnen skulle tycka att den här var för sur men stora dottern slevade i sig med god aptit.

Rabarberkräm med vaniljs (2 portioner)

200 gram skivad rabarber
0,5 tsk sockerersättning (jag har ICA-stevia strö)
0,5-1 tsk vaniljpulver
1 dl vatten

Gör såhär;

Skiva rabarbern i mindre bitar. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter tills rabarbern kokat sönder och det blivit en ”kräm”. Smaka av och tillsätt med sötma/vanilj om så önskas. Låt gärna krämen svalna något och servera den ljummen eller kall, gärna med lite grädde till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.