Rabarber- och hallonkräm – sommar i skål!


IMG_1493

Hej i solen!

Det blåser lite friska vindar idag men annars skiner solen och det är riktigt behagligt väder! Jag och barnen ska ge oss ut en sväng här på eftermiddagen, det ska bli härligt! Kvällens middag är förberedd och står i kylen, visst är det väl skönt med sånt man kan förbereda och bara plocka fram och sätta in i ugnen när man kommer hem? Fisk blir det ikväll, återkommer med recept snarast!

I söndags var jag ute i trädgården och plockade med mig lite rabarber in, det är ju en otroligt härlig årstid vi har framför oss nu med allt gott som finns i naturen. Det var mellanmålsdags för barnen så den fina rabarbern fick sällskap av lite frusna hallon som sedan kokades ihop till en kräm. Barnen fick lite grädde på krämen efter önskemål, men lite mjölk är också gott.

Att koka kräm är ju så himla smidigt, man kan styra mängden socker själv och det funkar både till frukost, mellanmål och kanske en lättare middag med några varma smörgåsar till. Det finns ett par recept på kräm här på bloggen, kika gärna runt lite. Använd de bär du tycker bäst om.

Det här blev en riktigt härlig sommarkräm med mild smak av vanilj, alla i familjen gav tummen upp! Det går fint att byta ut hallonen mot jordgubbar om man vill det.

Rabarber- och hallonkräm (4-6 personer)

300 gram skivad rabarber
4 dl frusna hallon
2-3 dl strösocker
0,75 tsk vaniljsocker
2-3 msk potatismjöl + vatten

Gör såhär;

Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dessa tillsammans med hallon i en kastrull och tillsätt socker och vaniljsocker, rör om så att det blandas. Häll på vattnet och låt koka upp under omrörning. Låt krämen småkoka på medelvärme i ca 5 minuter, tills rabarbern blivit mjuk, och dra kastrullen från plattan. Blanda potatismjöl med lite vatten och rör ner det i en fin stråle i krämen. Låt krämen koka upp och ställ åt sidan (om den kokar för länge efter redningen blir den seg). Låt krämen svalna något och servera med valfritt tillbehör.

IMG_1476

Lägg rabarber och hallon i en kastrull och tillsätt socker och vaniljsocker. Häll på vatten och låt det hela koka upp. Koka några minuter och dra sedan åt sidan. Red av, koka upp och låt svalna för att sedan servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.