Kladdkakscookies – kladdkaka i miniformat – favorit i repris! 2


IMG_1956

Hej på er!

Dagarna bara rusar förbi här. Det är snart midsommar och förberedelserna inför detta ska snart börja. Mysigt! Här ska både lagas mat och bakas, det blir klassisk midsommarlunch mitt på dagen och sedan blir det grillning och smaskig efterrätt på kvällen. Något litet midsommarfirande hoppas vi hinna med också.

Idag har jag gjort besök på makens jobb, och självfallet fick en burk kakor följa med. Dessa kakor är en stor favorit här, alla älskar dem och de går åt fort som sjutton. : ) Superenkla att göra och med massor av chokladsmak.

Det är en liten kladdkaksvariant, en småkaka med mjukt och krämigt inre. Kakorna fungerar fint att äta som de är, eller så kan de värmas ett par sekunder vid servering. Detta är ett recept ni bara måste prova, ni kommer inte att bli besvikna!

Kladdkakskakor med mörk choklad (ca 20 st)

75 gram smör
500 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,75 krm salt
2 hela ägg
1 3/4 dl strösocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret  och 200 gram av chokladen i en kastrull. Låt det smälta sakta på svag värme och rör om då och då. Vispa äggen tillsammans med råsockret tills det blir riktigt luftigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i smeten och vänd om försiktigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och sikta ner blandningen i chokladsmeten. Hacka resterande choklad grovt och rör om. Klicka ut kakor med hjälp av två skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg de inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. De ska ha stelnat till på ytan men ändå vara kladdiga i mitten. Som en kladdkaka : ) Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt. Värm ett par sekunder innan servering eller servera som de är.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Kladdkakscookies – kladdkaka i miniformat – favorit i repris!