”Snabba mackan” – LCHF-bröd i micron! 12


IMG_4117

God morgon allihop!

Kikar inom som hastigast mitt i morgonbestyren för att ge ett litet frukosttips, något jag själv testade till frukost idag faktiskt.

Det här brödet passar utmärkt som de som äter enligt LCHF eftersom att det inte innehåller något rent mjöl, men självfallet är det gott för alla. Brödet görs på ett tjillevipp; blanda, ner i skål, in i micron och svalna.

Funkar perfekt som bas för en massa gott pålägg – ett bra frukostalternativ helt enkelt! Själva brödet innehåller väldigt få kolhydrater så med välvalt pålägg kan det bli en kanonfrukost! Servera gärna med en kopp te/kaffe och kanske en skål yoghurt.

Prova dig fram med vilket skål du ska använda för att ”grädda” brödet. Tiden nedan är angiven för hur lång tid det tog för mitt bröd att bli klart, känn gärna efter halva tiden om du är osäker. Det ska ha blivit fast, och inte kännas kladdigt

Ha en fin dag!

Snabba microbrödet (2 små bröd)

1 helt ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 gram smör (använder normalsaltat)

Gör såhär;

Smält smöret. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner mandelmjöl och salt. Tillsätt till sist det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i två mindre skålar och grädda på full effekt i 1,5-2 minuter. Låt svalna och toppa med valfritt pålägg.

IMG_4104

Vispa upp ägget och blanda med mandelmjöl och salt. Tillsätt det smälta smöret.

IMG_4108

Ta ur brödet ur skålen och låt det svalna. Toppa med favoritpålägg.

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “”Snabba mackan” – LCHF-bröd i micron!

 • Biggan

  Hej!
  Nu har jag bakat detta brödet och jag tycke det blev jättebra! Precis ett sånt recept har jag längtat efter. Går snabbt att baka och inte så mycket ingredienser. Tack så hemskt mycket!!

  • hannah Inläggsförfattare

   Hej!

   Tack för att du kikade hit till mig och så roligt att du tyckte om receptet! Hoppas att du hittar annat gott på bloggen också 🙂

   Med vänlig hälsning
   Hannah

 • Lollo

  Jätte gott bröd jag bytte ut mandelmjöl mot en msk fiberhusk och d blev supergott. Visste inte ens att microbröd fanns.

  • hannah Inläggsförfattare

   Hej Lotta,

   Jag har inte gjort någon exakt uträkning på detta men det är framförallt mandelmjölet som innehåller kolhydrater. En dl mjöl väger ca 50 gram, och de flesta sorter av mandelmjöl ligger på ca 6-8 gram kolhydrater/100 gram. Så säg att det i receptet kanske är 4 gram kolhydrater för brödet. Lägg då till någon kolhydrat för övriga ingredienser så har du en ganska bra översikt.

   Ha de gott,

   Hannah

 • Lotta O

  Idag testade jag att göra semlor av detta. Allt enligt recept och kryddade med kardemumma.

  Jag hällde lite av smeten i en egen skål, att ha som lock.
  När det svalnat lite så tog jag ur en del ur den stora brödbiten och mosade ihop med lite honung (några droppar stevia, annan eller ingen sötning funkar säkert). Stoppa tillbaka moset i bullen toppa med grädde och lägg på locket! Gott!!!

 • Jennie

  Precis börjat med lchf och snubblade över det här receptet när resten av familjen satt och åt goda mackor. Perfekt! Ett bröd som går snabbt att göra, är grymt mättande (äter oftast bara en av dem) och supergott! Gjort det flera gånger och äter macka med gott samvete! Tack så mycket!