Frisk mojito med lime och mynta – blanda din egen drink!


IMG_5819

Hej på er!

När det kommer till alkohol är jag verkligen ingen storkonsument, och kan egentligen inte speciellt mycket om det heller, men när vi var ute på restaurang här tidigare i veckan drack jag en supergod drink som vi idag gjort en egen variant på hemma. Ibland bara ”måste” man testa – man lär ju sig något nytt varje dag!

Vi drack en jättegod mojito på restaurangen och jag måste säga att den vi gjorde ikväll var minst lika god – riktigt fräsch! Drinken smakar inte alls mycket alkohol utan är väldigt ”lätt” med frisk smak av både mynta och lime. En ljus rom står för alkoholdelen i drinken och sedan blandade jag ut det hela med sockerdricka, men club soda eller liknande går förstås bra.

Drinken är lätt att anpassa efter tycke och smak. Smaka dig fram med både ört och citrus och styr mängden alkohol efter vad som passar. Drinken blandas lätt ihop i separata glas.

Nedan används uttrycket ”muddla”. Det betyder att du exemeplvis med en trädsked stöter mynta, socker och lime för att få ut så mycket smak som möjligt.

En kanondrink en ljummen sommarkväll! Bilden är taggen på vår altan nu under kvällen så den blev lite mörk. Drinken kommer ju dock göras igen så jag hinner uppdatera er med annan bild sen : )

Fräsch mojito (4 personer)

2 st limefrukter
Färsk mynta efter tycke och smak
2,5 msk strösocker
8 cl ljus rom
4 dl sockerdricka/club soda
Valfri mängd isbitar

Gör såhär;

Dela varje limefrukt i 8 bitar. Muddla mynta, socker och lime i glas. Fyll på med rom och is, avsluta med sockerdricka. Rör om, smaka av och njut! Lätt som en plätt : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *