Kalvfärsbiffar i trattkantarellsås och dillslungad potatis


IMG_6270

Hej hej!

Satt och bläddrade igenom mina bilder i datorn och insåg att jag inte delat med mig av det här receptet än! Det blev så himla gott så det är lika bra att jag tar tag i det på direkt : )

Häromdagen serverades dessa goda biffar till middag. Jag gjorde dem på kalvfärs och lät de puttra i en gräddig trattkantarellsås, väldigt gott. Till biffarna serverades diverse grönsaker samt smör-och dillslungad potatis.

Har du inte kalvfärs hemma kan du förstås använda dig av någon annan färs. Smaksätt gärna biffarna enligt eget tycke och smak. Har du inte trattkantareller att tillgå kan du använda dig av champinjoner istället, eller helt enkelt skippa svampen. Gör lite vad du känner för med det du har hemma! : ) Det ska vara lätt att laga mat!

Jag har låtit själva färssmeten vara ganska lätt kryddad eftersom att just kalv ger lite smak i sig. Använder du någon annan färs kanske du vill krydda upp färsen ytterligare.

Potatisen är väldigt enkel och egentligen har jag inga mått. Koka potatisen så att den är genomkokt (använd en fast sort), och lägg en rejäl klick med smör i stekpanna. Lägg ner potatisarna, vänd runt och krydda med dill och salt och peppar. Smaka av och servera när du är nöjd!

Känner att jag snart måste jaga lite barn som bråkar här så jag kör igång med receptet på studs!

Kalvfärsbiffar i svampsås (4 personer)

500 gram kalvfärs
1 ägg
Salt och peppar
4 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
250 gram valfri svamp
1 tsk soja
1/2 köttbuljong
Peppar och gärna någon god örtkrydda

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs med ägg samt salt och peppar. Forma till små biffar och bryn dem i stekpannan i en klick smör. Lägg över dem i en ugnsform och låt steka nästan klart i ugnen (ca 10 minuter, beroende på hur stora du gjort dem). Blanda samtliga ingredienser till såsen i en kastrull (utom svampen) och ge det ett uppkok. Fräs svampen hastigt i stekpannan och blanda ner i såsen. Häll såsen över biffarna och låt stå i ugnen tills potatisen är färdig.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.