LCHF-ostkaka – snabbt och enkelt!


IMG_7629

 

Hej vänner!

Hoppas att ni alla får en fin vecka! Måndagarna här är ganska hektiska men jag ville ändå kika in hos er!

Ni är ju faktiskt ganska många som läser bloggen, över 15 000 unika besökare/månad (heja heja!), och jag vet också att ni gillar en hel del olika typer av mat. En hel del av er efterfrågar LCHF-recept och för er kommer nu ett kanonbra sådant! Det här är en god ostkaka som kan serveras som fika eller som ett frukostalternativ. Jag delade min bit i två och la lite mosade jordgubbar emellan och serverade med vispad grädde till. Gott gott! I receptet nedan finns lite sötning men det går självfallet bra att skippa om man vill det!

Prova dig fram med hur du vill servera den!

Du gör den snabbt och enkelt i springform, smörj den ordentligt så att inte kakan fastnar. I och för sig god ändå men ska du bjuda på den är det ju trevligt om hela kakan kommer upp på fatet ; )

LCHF-ostkaka i springform

4 hela ägg
500 gram naturell keso
3 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
0,75 tsk vaniljpulver
2 msk valfri sötning (ex sukrin)
Smör till formen

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj springformen med smör.
Blanda alla ingredienser och vispa med elvisp till smeten blir luftig och krämig. Smaka av.
Häll smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt svalna och servera enligt önskemål!