Jordgubbscurd 1


curd2

Tjingeling,

Sommaren är här och det kommer att publiceras en hel massa recept på bloggen innehållande frukt och bär.

Har du gjort curd tidigare? En len, smakrik kräm att ha på frukostfrallan, i kakor, som tårtfyllning och annat gott. Det är inte alls speciellt svårt att göra och den går att variera i massor – passion, äpple, fläder, vinbär mm. Kika in mina curdrecept här och lägg även detta recept till samlingen!

Sväng ihop en curd av färska jordgubbar och lyxa till helgfrukosten!

Jordgubbscurd

250 gram jordgubbar
1 dl strösocker
2 ägg
50 gram smör
1 tsk pressad citronsaft
1 krm citronsyra
2 krm vaniljsocker

Gör såhär;

Skölj jordgubbarna och rensa dem noga. Dela dem på mitten och lägg i en kastrull, låt dem putta/sjuda på svag värme i ca 5 minuter så att de saftar sig. Mosa dem så att du får ut så mycket saft som möjligt. Sila bärmassan och häll över saften i en skål.

I en ren kastrull blandar du samman socker och ägg. Rör ner bärsaften/massan samt smöret, skär det gärna  småbitar. Värm på medelvärme tills den tjocknat, rör hela tiden. Det får inte koka, vi vill inte ha äggröra! : ) Häll upp och låt svalna.

curd1

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Jordgubbscurd