Fräsch passionsfruktscurd!


curd1

Halloj,

Sportlov här och jag har ett par ”lediga” dagar, skönt! Idag drog vi iväg på bio hela familjen, mysigt. Imorgon väntar andra aktiviteter så nu känns det rätt skönt att kunna sätta sig med datorn i knät en stund…

Curd – har du gjort det någon gång? Supergott är det, en härlig krämig och len kräm som kan användas till bakning, pålägg och mycket annat. Det finns en himla massa varianter på just curd, spana in några av mina här på bloggen.

Den här gången är det passionsfrukt som jag smaksatt curden med. Jättegott! Jag använde mig av passionsfruktjuice på tetra, väldigt smidigt om man inte vill köpa en himla massa frukter att pressa själv. Självfallet går det bra att gröpa ur passionsfrukter och använda sig av den juice. Sila då saften om du inte önskar kärnorna i den färdiga curden.

Passionsfruktscurd

1 dl passionsfruktjuice
3 äggulor
75 gram smör
1 1/2 dl strösocker

Gör såhär;

Tärna smöret och låt det bli rumsvarmt. Blanda socker, juice och äggulor och värm försiktigt på medelvärme tills krämen tjocknat. Rör hela tiden, det tar en stund. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Rör tills krämen är slät, häll upp i burk och låt svalna. Förvara i kyl. Curden håller ca 2 veckor i kylskåp.

curd2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *