Limecurd


lime

Hallojsan!

Har du provat att göra egen curd? Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova! Här på bloggen hittar du en massa olika curdvarianter, spana runt!

Jag tyckte att limecurden blev väldigt frisk i smaken så det passar toppen att använda tillsammans med en sötare fyllning i tårtor t ex. Prova dig fram med smaker! Jag fick redan en ny höstsmak i tanken… Hmm, jag måste laborera lite i köket – återkommer! : )

Limecurd (1 burk)

4  st lime

3 st ägg

3 dl strösocker

125 gram smör

Gör såhär;

Skrubba limefrukterna väl i varmt vatten. Blanda limeskal (rivet från ca 1,5 lime) och saften från samtliga lime i en kastrull. Tillsätt ägg och socker och rör om. Låt blandningen sjuda tills krämen tjocknar. Rör hela tiden så att inger bränns fast.

Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. (dela det gärna i mindre bitar) Häll upp krämen på väl rengjord burk. Förvara i kyl. Krämen håller ca 2-3 veckor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.