Spröd marängtårta med grädde och färska bär! 1


IMG_7278

Go kväll,

Solen skiner – äntligen! Kvällen har bjudit på grillat till middag, glada skratt och ett glas vin, underbart!

Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär! Jag hade jordgubbar och mandarinklyftor.

Den här marängtårtan är spröd men samtidigt lite seg i mitten och kan varieras på en massa olika sätt. Fyll den enkelt med grädde och bär, kanske ringla över lite kolasås eller lite smält vit choklad? Välj dina favoritsaker!

Marängtårta (till en springform)

4 st äggvitor
1 tsk potatismjöl
2 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader, jag hade inte varmluft. Använd en springform till marängen, smörj den med smör och mjöla den gärna med vetemjöl så att den blir matt.

Äggvitorna ska vispas till hårt skum, gärna med maskin, och därefter ska hälften av sockret arbetas in. Vispa runt och tillsätt potatismjöl, vinäger och resten av sockret. Bred ut smeten i formen och grädda den i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Om du tycker att marängen blir mörk mot slutet kan du täcka den med bakplåtspapper. Låt den svalna något i formen och ta sedan ut den för att torka, och därefter förvaras torrt. Fyll med vad du vill! : )

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Spröd marängtårta med grädde och färska bär!