Snabbvariant av key lime-pie – gott gott!


IMG_8385

Hej hopp!

Maken är i Kina med jobbet för tillfället och även om det förvisso kan vara skönt med lite egentid ibland så blir det rätt tråkigt när det går för många dagar utan sällskap : )

Igår blev det ett litet spontanbesök av trevliga vänner och jag är ju som jag är, att bjuda på fika är alltid trevligt så självfallet försökte jag få till en liten spontanfika.

Den lilla efterrätt jag bjöd på igår är en key-lime-pie-variant som blev väldigt god! Superenkel att göra och går rätt fort! Bottnen gör man enkelt av digestivekex och smör, och den krämiga limesmeten var vi alla överens om att man skulle kunna använda sig av till massor av olika saker – supergod!

Visst är det väl bra ibland med enkla bakverk som går snabbt och lätt att göra? Ingenting som ska jäsa, vara inne i ugnen eller liknande.

Jag gjorde mina pajer i små formar men det går förstås bra att göra i en större också. Använd med fördel av form med löstagbar botten/platta. (har du en väldigt stor form rekommenderar jag att du gör lite extra pajdeg, ex 300 gr kex och 75 gr smör) Mina pajformar ville inte alls släppa från formen men så kan det vara, det smakade bra ändå! ; )

Snabb limepaj

200 gram digestivekex
50 gram smält smör

3 dl vispgrädde
1 dl sötad kondenserad mjölk (ej kokt)
2-3 limefrukter

Gör såhär;

Krossa kexen till fina smulor och blanda med smält smör till en deg. Tryck ut den ordentligt i en form så att den packas tätt. Ställ in i kylen, gärna någon timme eller två.

Vispa grädden fast (ganska hårt) och vänd därefter ner den kondenserade mjölken. Tillsätt fint rivet limeskal och pressad limesaft, smaka av hur mycket du vill ha! Fyll pajformen/formarna med krämen och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Ta ut, garnera med ex lime och jordgubbar och njut! : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *