Söta chokladbollsspindlar! 3


IMG_8766

Hej hej!

Hoppas att ni alla haft en skön fredag!

Jag tänkte bjuda er på ett litet bakverk jag gjorde till den lilla Halloweenfest vi var på för några veckor sedan – mina chokladbollsspindlar! Jag själv har egentligen extrem spindelfobi men detta funkade helt okej : ) Kanske inte det finaste jag någonsin gjort men barnen var glada! ; )

Receptet kan förstås användas även om du vill  göra vanliga chokladbollar och skippa spindelkostymen men det kan vara en kul twist på det hela att dekorera dem!

Receptet är superenkelt, rör ibland och rulla. Det är lite pilligare att sätta på ben osv men med lite tålamod så går det.

Kör på och som du vill! Detta är en ganska stor sats men det går bra att halvera om du vill. Smaka gärna av smeten mot slutet för att se om du vill ha mer av någon smak.

Som ben till spindlarna har jag använt avklippta lakritsremmar och ögonen gjorde jag av avklippta pingvinstänger. (de godisstängerna med svart hölje och vit fyllning)

Chokladbollsspindlar (ca 30-40 st beroende på hur stora du vill ha dem)

300 gram smör, gärna rumsvarmt
3 dl strösocker
12 dl havregryn
1,5 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
0,5 dl kaffe
3 msk oboypulver
1 dl mjölk

200 gram choklad
Lakritsremmar
Pingvinstång

Kokos/pärlsocker

Gör såhär;

Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med en elvisp så att det blir krämigt. Fortsätt arbeta med elvispen och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av smeten och låt den stå i kylen ca 20 minuter.

Forma smeten till små bollar. Om du inte vill göra spindlar rullar du nu dem i kokos/pärlsocker. Om du vill göra spindlar ska bollarna in i kylen ca 30 minuter till.

Klipp till ben och ögon. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Gör en liten prick av choklad i mitten av varje öga. Doppa försiktigt en chokladboll i chokladen, lägg på bakplåtspapper (gärna som står på en bricka som får plats i kylen) och tryck försiktigt fast ben och ögon – det är lite klurigt men ha tålamod! Upprepa, och sätt in alla spindlar i kylen för att stelna.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Söta chokladbollsspindlar!