Polkagrisbiscotti med kokoschips


IMG_9834

Hej på er!

Förra julen bakade jag supergoda saffransbiscottis, och de gick åt fort! Biscottis är väldigt gott – en enkel ”kaka” med mycket smak och härligt tuggmotstånd!

Igår knåpade jag ihop en ny variant, den här gången är de smaksatta med polkagris och kokosflagor/chips och det var en lyckad kombination! Smaksätt med vad du själv önskar – choklad, lime, nötter osv.

De är väldigt lättbakade och håller länge om du förvarar dem lufttätt! Bjud dem när du får gäster eller varför inte slå in några stycken i cellofan och ta med som gå-bort-present?

Polkagrisbiscotti (ca 40 st)

100 gram mjukt smör
2 dl strösocker
3 hela ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl krossade/grovt hackade polkagrisar
0,5-1 dl kokoschips (vill du använda små flingor går det också bra)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret för hand till en smidig massa, och rör ner äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt kokos och polkagrisar. Rör ner detta i äggsmeten och rör om till du får en smidig deg. Ta upp degen på bakbord och forma till två längder, ungefär lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Ta ut plåten och skär genast längderna i centimeter tjocka bitar, jag brukar göra dem på diagonalen. Lägg dem med snittytan uppåt och grädda i ytterligare 15 minuter, håll koll under tiden så att de inte får för mkt färg, då kan det vara dags att vända dem. Stäng av ugnen, låt ugnsluckan stå på glänt och torka biscottisen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.