Björnbärsgrottor med toscatäcke


IMG_1510

Tjingeling!

Idag är det sådär grått och kyligt, det var rätt skönt att komma in och tända en brasa efter turen till affären… Idag blir det mest pyssel i köket, imorgon (och lite idag) ska dottern firas, 3 år minsann! Tycker ni också att tiden går fort?

Dags för lite bakat nu igen va? Dessa söta småkakor bakade jag för ett par dagar sedan, kul att ta en klassisk kaka och hitta på något nytt med den! Självfallet kan du välja vilken sylt du vill i kakan, jag använde en hemgjord björnbärssylt.

Björnbärsgrottor med kokostosca

200 gram smör
5-5,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fast sylt

50 gram smör
1, 25 dl socker
3 msk ljus sirap
2 dl riven kokos
0,5 dl vispgrädde
2 msk mjöl

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör degen med hjälp av en hushållsassistent eller för hand.  Blanda ihop samtliga ingredienser och arbeta ihop dessa till en slät och hård deg. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.

Dela degen i önskat antal bitar. Forma varje del till en boll och lägg i en form. Gör ett hål med hjälp av ett finger, ett skedskaft eller liknande. Fyll hålet med sylt (gärna en fast variant) och grädda kakorna ca 7-8 minuter i 175 grader.

UNDER TIDEN kakorna gräddas svänger du ihop toscan. Smält smöret och rör därefter i alla andra ingredienser och rör om. Klicka ut på kakorna och grädda i några minuter till tills de fått fin färg.

IMG_1516

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.