Äppel-och plommonmos! 1


mos3

Hallojsan,

Vilka höstliknande vindar det blåser in! Det har varit riktigt svalt idag, det märks att sommaren lider mot sitt slut…

Jag har fått tag i några härliga plommon och de kan ju självklart inte ligga i fruktkorgen alltför länge. Äpplen finns alltid hemma och jag tänkte att jag skulle knåpa ihop något gott av detta godsaker.

När jag jobbar långa dagar brukar jag försöka starta dagen med havregrynsgröt och lingonsylt, men visst kan man väl ändra en invand rutin? ; )

Idag blev det äppel-och plommonmos, jag tror minsann att det kommer att en ny favorit till frukosten! Eller pannkakor, tårtfyllning eller nåt annat gott.

Prova du också, det kommer bli många satser i höst!

Äppel- och plommonmos

600 gram frukt (jag hade hälften plommon/hälften äpple)
3,5 dl strösocker
Knappt 1/2 dl vatten
Ev smaksättning som vaniljpulver, kanelstång osv

Gör såhär;

Skala äpplena och skär i mindre bitar. Skär plommon i mindre bitar.
Blanda med vatten i en kastrull och småkoka i ca 10 minuter så att äpplena blir mjuka. Mixa enligt önskemål. Tillsätt sockret, rör om och koka upp under omrörning. Låt småkoks ett par minuter och häll upp på rengjorda burkar. Låt svalna och förvara sedan i kyl.

mos4


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Äppel-och plommonmos!