Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor – enklaste receptet!


IMG_0193

Hej och hallå på er allihop,

Häromdagen satt jag och klurade lite på veckans middagar och eftersom jag är mitt uppe i mitt ”uppdrag” (du minns väl att jag skrev om uppdraget tömma-frysen-innan-jul-så-jag-kan-baka-mycket ; ) ) så tänkte jag på hur länge sen det var jag åt pytt i panna….

Jag menar, hur ofta äter du det? Då räknar jag inte in den frysta varianten du köper i affären – utan när åt du hemgjord pytt i panna sist? Jag kom fram till att jag nog aldrig gjort det så det var helt enkelt dags : )

Fram ur frysen åkte både nötkött och fläskkött (blanda hej vilt vettjá!), du kan till och med slänga i lite korv eller kassler. Ta det du har hemma/är sugen på! Jag serverade självfallet pytten med stekt ägg och inlagda rödbetor… Åh så gott! Bye bye fryst pytt, nu är det hemgjord som gäller!

Och så enkelt det är! Tärna kött och hacka lök. Tärna potatis, koka 2 minuter och stek den i annan panna och blanda ihop. Häll på lite salt och peppar och låt potatisen bli mjuk – färdigt! : ) Se till att prova detta! Receptet nedan är en grund, lägg till eller ta bort, det går fint att dubblera om man vill det.

Pytt i panna (4 personer)

2 gula lökar
500-600 gram kött (jag hade benfri fläskkarré och rostbiff)
800 gram fast potatis
Smör
Salt och peppar

Ägg och rödbetor till servering

Gör såhär;

Skala potatisen och tärna den i ca centimeter stora bitar. Koka upp vatten i en kastrull, lägg ner potatisbitarna och koka i 2 minuter. Tärna kött och hacka lök. Bryn köttet i smör i panna samtidigt som du steker potatisen (avhälld) i smör i en annan panna. Smaksätt köttet med salt och peppar och tillsätt därefter löken. Rör om och låt fräsa ett par minuter. Vänd ner potatisen och stek några minuter tills potatisen är helt mjuk.

Servera med stekt ägg och rödbetor.

IMG_0182

Skala och tärna potatisen. Koka den i två minuter och stek den sedan i smör.

IMG_0187

Tärna köttet och stek det tillsammans med lök. Tillsätt potatisen, rör om och låt allt bli varmt. Servera med valfria tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *