Mixpanna med majs, sötpotatis och chorizo


panna2

Hej!

Jag har varit iväg på semester ett par dagar och det har varit så galet intensivt att jag knappt hunnit öppna datorn… Självklart ska ni få en massa bilder och inlägg under helgen/kommande veckan! Idag blir det dock ett lite kortare inlägg, rätt trött efter dagen som började tidigt med vakna barn och fix efter resan ; )

Trots korta inlägg kan det bjudas på mycket smak! Häromdagen svängde vi ihop en härlig mixpanna där allt fick tillaga sig själv i ugnen – så smidigt  när man varit iväg hela dagen och bara vill slappa! Släng på vad du känner för. En god sås och kanske en liten sallad till så är du hemma! (kycklingen hade vi sedan innan och bara värmde på, men om du vill kan du lägga på den från början)

Mängden mat anpassar du efter hur många ni är men nedan ser vi vad jag använde.

Mixpanna (4 personer)

8 potatisar
1 sötpotatis
2 morötter
2 majskolvar
4 chorizokorvar
2 kycklingfiléer
Olja
Salt och peppar

Gör såhär;

Dela rotfrukterna i mindre bitar. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 200 grader i 25 minuter. Efter 25 minuter tar du ut plåten och lägger på korv och ev kyckling. Låt gå i ugnen tills allt är färdig och servera med valfritt tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *