En klassiker – stuvade makaroner!


IMG_1061

Tjolahopp!

Här i mitten av Skåne är det fult vinterlandskap, jag längtar till våren! Gör du också det? För barnens skull är det förvisso härligt med snö, pulkaåkning och snögubbebyggande men jag vill ha gröna knoppar, milt väder och sooool : ) Tur att man överlever oavsett vilket! ; )

Jag tänkte att det var dags för något riktigt klassiskt att bjuda er alla på. Vad sägs om stuvade makaroner? Jag minns att jag åt det när jag var liten och tyckte att det var så gott, så gott och när jag nu provade igen insåg jag att det fortfarande smakar lika bra! Att servera med köttbullar eller kanske lite stekt falukorv och möjligtvis en skvätt ketchup – mums!

När man stuvar makaroner kan man göra på två sätt, jag valde det riktigt enkla idag. Antingen kan du koka makaronerna direkt i mjölk i sisådär 20-25 minuter (med risk för att det bränner fast – been there, done that) eller så gör du som jag gjort nu; koka makaronerna färdigt, tillsätt lite mjöl och vätska. Detta kokas snabbt ihop och blir jättekrämigt och gott!

Hiss eller diss för stuvade makaroner, vad säger ni? : )

Stuvade makaroner (4 portioner)

5 dl okokta makaroner (välj gärna idelmakaroner eller ”gammeldags” som är lite större)
2 msk vanligt vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
Kryddor – ex salt och peppar, eller riven muskot

Gör såhär;

Koka makaronerna enligt anvisningen på förapackningen. Häll av i durkslag och lägg över i rymlig kastrull. Strö över mjölet och rör om. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning för att sedan låta det koka i ca 3-4 minuter. (fortsätt röra då och då) Smaka av och servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *