Snabb baconsås till pasta eller grönsaker! 3


IMG_0999

Halloj!

Nu sitter vi här, fredagen närmar sig och man riktigt längtar till helgen! Eller ja, jag gör det i alla fall. : ) Helgen ska spenderas med vänner, Melodifestivalen, god mat, massor av lek ute i snön med barnen och en massa mys : )

Gillar du att laga vardagsmat? Jag tycker att det vissa dagar kan vara lite småtrist att stå och laga mat med hungriga och trötta barn runt benen och helst vill man bara sätta sig ner efter en lång dag på språng – då är det skönt att kunna plocka fram en turborätt som alla gillar! Den här snabba pastasåsen går hem hos alla i familjen och du kan servera den till vanlig pasta eller grönsaker – lika gott vilket som.

Här hemma gillar vi vitlök så jag har smaksatt min sås med det men det är självfallet helt valfritt. Genom att variera smaksättningen på färskosten får såsen en ny touch från gång till gång, jättesmidigt!

Snabb baconsås (4 personer)

2 paket bacon
4 dl grädde
150 gram färskost av philadelphiatyp – valfri smaksättning
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk soja
Peppar och eventuellt lite chilisås beroende på tycke och smak

Gör såhär;

Strimla baconet och fräs det i panna så att det får fin färg. Slå på övriga ingredienser, låt puttra ett par minuter och smaka av. Servera till valfritt tillbehör.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Snabb baconsås till pasta eller grönsaker!