Favorit i repris – baconbröd med ost! 2


IMG_1345

Hej!

FÖRLÅT för den hemskt dåliga uppdateringen på senaste tiden men jag får återigen skyllda på sjukdomar, hur tråkigt är inte det? Minsta dottern har fått vattenkoppor och jag tror att jag kanske äldsta tjejen också har det på G… Om så är fallet vore det lika bra om lillebror också fick det så att vi har det avklarat : )

Jag pluggar supermycket just nu och imorgon påbörjar jag en helt ny, ”stor” utbildning och det ska bli superroligt! Återkommer med lite mer om det sen ; )

Nu tänkte jag passa på att ta fram en gammal favorit som vi nästan gör varje gång vi serverar soppa här hemma. Detta skruvade bröd fyllt med ost och snurrat i bacon är fantastiskt gott, lätt att göra och med mycket smak! Det går fint att variera osten genom att välja en smakrik variant och vill man använda kalkonbacon går det också fint.

Du kommer definitivt imponera på gästerna med det här! Vi hörs snart igen! (lovar! ; ) )

Baconbröd (ca 8-10 st)

1/4 (12,5 gram) jäst
2 dl vatten, 37 grader
0,5 dl rapsolja
1/2 tsk svartpeppar
1 kryddmått salt
6-7 dl vetemjöl
5 dl riven ost, valfri sort
Ca 8-10 baconskivor – en/bröd

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader. (200 grader varmluft)

Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja samt kryddor. Blanda till sist ner mjölet, arbeta in lite i taget. Arbeta degen för hand ett par minuter och låt sedan jäsa under bakduk i ca 25 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och dela i 8-10 bitar. Kavla ut varje bit, ca 15×5 cm, och lägg lite ost i mitten av degplattan. Rulla in osten genom att vika över ena kanten och forma till en rulle. Lägg en baconskiva runt varje brödrulle och vrid om. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs ca 20 minuter.

Grädda brödet i ca 20-25 minuter, håll koll på slutet så att de inte blir för mörka.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Favorit i repris – baconbröd med ost!