LCHF-gröt med färska bär – variera frukosten!


IMG_2699

God morgon på er,

Det är snart dags att traska iväg mot tåget men jag tänkte smita inom och tipsa er om en liten LCHF-frukost. Jag vet att ni är många som läser bloggen som äter enligt LCHF och det är självfallet viktigt för mig att recepten varieras efter era intressen.

Den här LCHF-gröten är rätt mäktig och liknar nästan ostkaka i konsistensen. Servera den med lite färska bär, eller beroende på hur strikt du är – en liten klick lågkalorisylt eller liknande. Jag hade liten mjölk till mig gröt men det är förstås inget måste. Smaksätt gärna gröten med exempelvis kanel eller vanilj, gott med ny smak då och då!

Du rör ihop den på ett tjillevipp och plötsligt är frukosten klar! Det cirkulerar en hel del recept på just gröt på nätet men jag blandade lite recept och kom fram till en variant som jag tyckte funkade fint.

LCHF-gröt (en rejäl portion)

2 hela ägg
0,5 dl vatten
0,5 dl grädde
1 msk kokosnötsmjöl
En nypa vaniljpulver (eller salt om du inte vill ha en mjuk vaniljton)

Gör såhär;

Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och vispa runt ordentligt. Värm under omrörning på medelvärme tills du fått en grötliknande konstisens. Smaka av och servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *