Sval och fräsch yoghurtsås med honung och mynta


IMG_2972

Hej på er,

Här i Skåne skiner solen, riktigt härligt! Jag är inne på min andra – och sista – lediga vecka så jag försöker utnyttja tiden till max! Förmiddagen har jag och barnen spenderat i skogen och när lunchdisken är undanplockade blir det en liten tågtripp för att handla glass och njuta ännu mer av den frisk luften.

Du följer väl mig på Facebook? Om du inte redan gör det bör du göra det snarast! Klicka här!

Ni som faktiskt redan gillar sidan på FB såg säkert ett litet bildspel i helgen från den grillmiddag jag bjöd mina gäster på i lördags. Paprikamarinerad kyckling, kryddiga färsspett och god potatis stod på menyn men även den här goda såsen som ni nu ska få recept på.

Den här såsen är fräsch och sval och passar bra till såväl kött, fisk och kyckling. Jag smaksatte den med mynta och honung, supergott! En liten nypa salt och peppar rördes ner och sen är den klar, snabbt och lätt! Mängden mynta och honung är det helt fritt att laborera med, ta så mycket eller lite du vill!

Yoghurtsås med honung och mynta (4 portioner)

3 dl yoghurt (gärna en krämig variant som turkisk eller grekisk)
2 dl creme fraiche
3 msk flytande honung
Färska, finhackad mynta efter tycke och smak
Salt och peppar

Gör såhär;

Blanda samman yoghurt och creme fraiche. Finhacka myntan och rör ner det och honungen i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå i kylen en kort stund innan servering. Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.