Hej på er,
Idag är det ju lördag och jag tänkte att det kunde vara trevligt med en liten efterrätt efter middagen. Det här receptet finns lite varstans på Internet och nu även hos mig.
Pannacotta är en favorit här hemma och till barnens stora glädje provade jag att smaksätta den med Ahlgrens-bilar-godis, toppen! Jag har gjort dem ganska små, de är både mäktiga och söta. Receptet nedan är beräknat för 4 personer.
Det tar lite tid eftersom att det ska stelna i omgångar men annars är det lätt som en plätt! Eftersom att godiset i sig innehåller gelatin är det inget du behöver tillsätta.
Pannacotta med Ahlgrens bilar (4 portioner)
1 påse Ahlgrens bilar
4,5 dl vispgrädde (färgsorterade)
Gör såhär;
Sortera upp bilarna efter färg – du väljer själv vilket lager du vill göra först.
Smält 1,5 dl grädde på medelvärme i kastrull och tillsätt första omgången bilar, rör om tills alla smält. Häll upp i valfritt glas/skål och ställ i kylen i ca 2 timmar. Upprepa sedan med de två andra färgerna, dekorerar gärna med godisbilar vid servering.
Läckert! Utmärkt dessert när man bjuder både vuxna och barn på söndagsmiddag.
Själv har jag ett recept på cupcakes med mustascher som blev en riktig höjdare vid senaste bjudningen.
http://helenasmatresa.blogspot.se/2014/08/minicupcakes-med-frosting.html
Allt gott,
Helena