Morotssoppa med citron och ingefära 1


IMG_3991

Hej på er!

Idag känns det verkligen som att hösten kommit – regn och rusk, mörkt både morgon och kväll och en väldigt massa löv på marken! Rätt mysigt ändå tycker jag – lite värmeljus, en brasa och en kopp te på det så känns det genast mycket bättre!

Vad passar bättre till hösten än en soppa? Prova den här härliga morotssoppan – den är god, mättande och perfekt att göra när man kan hitta morötter till billig peng i affären!

Servera gärna ett gott bröd till!

Morotssoppa med citron och ingefära (4 portioner)

500 g morötter
1 schalottenlök
1/2 gul lök
ca 2 cm färsk ingefära
2 dl vispgrädde
1 citron, saft och finrivet skal
2 1/2 msk grönsaksfond
8 dl vatten
Salt och peppar
Crème fraiche eller matyoghurt till servering

Gör såhär;
Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala och finhacka lökarna.
Skala och skiva ingefäran.
Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med ingefäran och det rivna citronskalet. Ta från värmen och låt svalna efter det kokat upp.
Fräs löken hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt morötterna och låt fräsa ett par minuter till.
Häll på vatten och grönsaksfond. Koka upp och låt det sedan småkoka under lock i cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka.
Ta av från värmen och mixa till en slät soppa med stavmixer eller i blender.
Tillsätt 2 msk pressad citronsaft.
Sila ner grädden i soppan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche eller matyoghurt.

IMG_3974 IMG_3971


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Morotssoppa med citron och ingefära