Frasiga smördegssnittar med nutella och choklad


IMG_4464

Hej på er,

Jag antar att många av er har mycket att göra såhär innan jul men trots det är det mysigt att bryta av med en liten fika, kanske i goda vänners lag, och då kommer dessa sötsaker väl till pass.

Superenkla att göra, snabbt går det och man kan enkelt välja sin egen favoritfyllning! Jag har använt mig av färdiga, frysta smördegsplattor till mina kakor som jag lät tina i ca 10 minuter. Nedan ser du angivelser för ugnstemperatur för de plattor jag köpte, kolla gärna på ditt paket för att se vad som rekommenderas.

Jag gjorde mina bakverk som följande,

Frasiga smördegssnittar (ca 10 st)

10 st frysta smördegsplattor
100 gram ljus choklad
50 gram mörk choklad
75 gram mandelmassa
100 gram nutella

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Låt smördegsplattorna tina i ca 10 minuter.

Riv mandelmassa och hacka chokladen. Bred på nutella, toppa med choklad och mandelmassa och rulla ihop, lägg skarven nedåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15-20 minuter. Pudra med florsocker när de svalnat, färdiga att servera!

IMG_4433

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.