Pepparkakstryffel! 1


IMG_4837

Hej hej!

God fortsättning på er!

Här kommer ett toppenrecept på en god chokladtryffel som man lätt svänger ihop! Jag valde att smaksatta mina tryfflar med pepparkaka men man kan själv avgöra om man vill ha sin tryffelsmet neutral eller med någon annan god smak. Mina tryfflar rullade jag i krossade pepparkakor.

Receptet innehåller ganska mycket choklad men det går bra att halvera också.

Tryffeln smälter lätt i kontakt med värme och av den anledningen är det klurigt att jobba med den med händerna. Det lättaste är att forma tryfflar med hjälp av två små skedar och sedan lägga på fat för att rulla i exempelvis krossade kakor, godisbitar, kakao eller florsocker.

Bara fantasin sätter gränser!

Tryffel (ca 50 st)

600 gram mörk choklad
200 gram smör
3 dl grädde
Ev pepparkakskrydda, smaka av efter tycke och smak

Gör såhär;

Finhacka chokladen.
Värm upp grädden under omrörning och dra av från kastrullen innan den kokat upp. Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält. Klicka ner smöret och rör till en slät smet. Smaksatt om du önskar. Häll över i skål och låt stå i kylen i ca 1-2 timmar innan du formar tryfflar.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pepparkakstryffel!