Chokladkräm med grädde och kaksmulor


IMG_5188

Hej på er!

Igår svängde jag ihop en väldigt snabb dessert som blev väldigt god!

Desserten innehåller få ingredienser och du kan använda dig av lite blandat som finns hemma. I botten finns en mörk chokladkräm och därefter toppar man med vispad grädde, valfria kaksmulor och någon form av frukt eller bär.

Komponera som du vill och njut av en god och snabblagad dessert!

Chokladkräm (2 personer)

100 gram mörk choklad
0,75 dl vispgrädde
Grädde
Valfria kakor, jag hade ett par Maryland-cookies
Frukt/bär (jag hade clementinklyftor)

Gör såhär;

Koka upp grädden under varsam omrörning, ta av kastrullen när den kokat upp. Hacka chokladen och rör ner i grädden så att den smälter och att du får en fin kräm. Häll upp krämen i serveringsglas och låt svalna i kylen. Krämen kan stå några timmar i kylen men tänk på att den stelnar så om den står länge kan det vara bra att låta den stå framme lite inför serveringen.

Toppa med vispad grädde, kaksmulor och frukt.

Vad sägs? Toppendessert på sisådär 30 min är väl bra? : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *