Pannacotta med vit choklad och hallonsås


IMG_6350

Hej på er!

Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma.
Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning.

Vit choklad blir ju lätt väldigt sött så därför passade det fint med en lite syrlig hallonsås att toppa pannacottan med.

En supersmidig dessert att förbereda långt i förväg och går lätt att göra till många.

Jag upptäckte att mitt strösocker var slut (har nog aldrig hänt förut?) så jag tog råsocker, och när jag smakade grädden så verkade det ge en lite lätt kolaton åt grädden, ta vad du har hemma!

Vit chokladpannacotta (4 personer)

4 dl vispgrädde
0,5 dl råsocker (eller strö)
200 gram finhackad vit choklad
4 st gelatinblad

Gör såhär;

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt den ligga där och mjukna i ca 10 minuter.
Hacka chokladen fint och ställ åt sidan.
Blanda socker och grädde i en kastrull och låt koka upp under omrörning. När grädden kokar upp drar du av kastrullen från plattan. Vispa ner chokladen och rör till sist ner gelatinbladen ordentligt. (se till att krama ur allt vatten först!)

Häll upp pannacottan i glas. Servera med hallonsås

Hallonsås

250 gram frusna hallon
3-5 msk strösocker

Gör såhär;

Tina hallonen något. Mosa dem och blanda med sockret, smaka gärna av om du vill lägga till lite mer socker. Koka upp hastigt och låt svalna. Sila om du vill ha såsen utan kärnor eller behåll den som den är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.