Björnbärspannacotta med hallongelé


cotta3

Tjingeling!

Favoritdessert på ingång! Som många av er redan vet är pannacotta en riktigt favvis för mig när det handlar om desserter och i somras när jag var på semester och hälsade på familjen drog jag till med just en sådan när det vankades efterrätt.

Fördelarna med pannacotta är många. Väldigt gott, enkelt att förbereda, går att variera i oändlighet, lätt att göra till många mm.

När jag rotade runt i mammas frys hittade jag både björnbär och hallon som fick agera smaksättare till pannacottan.

Jag svängde även ihop ett litet crunch, ni vet som typ krossade småkakor typ. Recept på detta kommer senare men servera pannacottan som den är eller krossa över maränger eller någon kaka istället.

Pannacotta;

5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 st gelatinblad
200 gram björnbär

Gelé;

1,5 dl tinade hallon
1.5 dl vatten
2 msk strösocker
1 gelatinblad

 

Börja med pannacottan. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll på grädden och rör om. Rör därefter ner björnbären och låt blandningen koka upp under omrörning och koka 1-2 minuter. Dra av kastrullen från plattan, pannacottan får inte koka när du lägger i gelatinbladen. Sila pannacottan genom en sil. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och lägg den i den varma pannacottan. Rör om ordentligt och fördela gräddblandningen i 4 st skålar. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller till serveringstillfället. Färdigt so far!

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Koka upp hallon, vatten och socker. Ta av från plattan, sila vätskan och rör ner gelatinbladet. Låt svalna någon minut och häll på pannacottan. Ställ i kyl.

Dekorera på valfritt sätt och servera.

cotta2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *