Förvälld vitkål med lax och vitlökskräm 1


IMG_5132

Hej på er allihop!

Hoppas att ni har en härlig lördag! Här har vi det rätt lugnt efter en vecka med feber och förkylningar om vartannat, skönt att kurera hela familjen lite. Satt och kikade lite på bilder jag tagit i somras och sprang då på den har supergoda och väldigt enkla lunchen! Förvälld vitkål, stekt lax, grönsaker och en enkel vitlökssås, super!

Nu tjoas det omkring mig så ha en fortsatt fin dag, vi hörs imorgon! : )

Förvälld vitkål

1/2 vitkålshuvud
Vatten
Salt

Gör såhär;

Koka upp vattnet i en kastrull. Skär vitkålshuvudet i klyftor, ungefär som att du skulle klyfta en apelsin. Häll ner lite salt i vattnet och lägg ner vitkålen. Koka på strax över medelvärme tills vitkålen börjat mjuka. Servera nykokt med lite salt och några klickar smör.

Till vitkålen serverades en stekt laxfilé, smörstekta körsbärstomater och en god vitlökscreme. Den gör du enkelt med 2 dl creme fraiche, 2 msk majonnäs och önskad mängd pressad vitlök. Lite salt och peppar är också gott att ha i!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Förvälld vitkål med lax och vitlökskräm