Enkel påskdessert – vit chokladmousse med passionsfrukt och maräng!


IMG_2301

Halloj!

I år ligger påsken ganska tidigt, brukar du fundera långt i förväg på vad du ska bjuda på för mat/fika? Det gör jag! Något nytt blir det förstås i år men jag har inte bestämt vad än… : )Jag satt och bläddrade igenom lite bilder från förra året och sprang då på den här desserten som jag ännu inte bloggat om!

Jag serverade den här goda chokladmoussen gjord på vit choklad i ganska små glas och så toppade jag den med passionsfrukt som bryter av fint mot den söta chokladen. Marängen på toppen tillför lite extra textur vilket jag gillar.

Moussen är inte svår att göra men tänk på att inte vispa grädden för hårt, då blir moussen grynig. Att servera med hallon är också gott!

Ursprungsreceptet kommer från Coop.

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maräng (4 större portioner, eller 6 små)

100 gram turkisk eller grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
4 st passionsfrukter
Maränger

Gör såhär;

Smält choklad över vattenbad och låt den svalna något. Vispa grädden lätt och vänd ner yoghurten. Avsluta med att vända ner den vita chokladen och fördela i skålar. Låt stå i kylen minst en timme. Toppa med passionsfrukt och maräng.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *