Vit chokladkräm med kiwisorbet! 1


Hejsan!

Sitter med datorn i knät och lyssnar till fint sommarregn utanför fönstret… Mysigt! Sitter och tänker tillbaka på förra veckans grillmiddagar i kvällssolen och tänker att ni faktiskt inte fått recept på den ljuuuuvliga dessert vi åt en av kvällarna. Ändring på det nu, receptdags!

Chokladkrämen är len och söt, sorbeten är frisk och syrlig och passionsfruktskärnorna ger härligt crunch! Den är inte alls svår att göra och du behöver ingen glassmaskin för att göra den frysta delen.

Imponera med den här desserten nästa gång du får gäster! Det är gott om du låter sorbeten vara lite syrlig, men smaka gärna av med florsocker du att du får smakerna blir som du vill ha dem.

Vit chokladkräm med kiwisorbet

200 gram vit choklad
2 dl turkisk yoghurt
4 st passionsfrukter
10-12 kiwifrukter
0,5 dl florsocker
1 dl vatten

Gör såhär;

Börja med kiwisorbeten. Skala alla kiwifrukterna och dela dem i mindre bitar. Blanda ner florsocker och vatten och mixa ganska klumpfri men inte så mycket så att de svarta kärnorna förstörs. Häll upp i en form och frys i minst 2 timmar. Rör om med en gaffel under de första timmarna.

Gör chokladkrämen. Hacka chokladen fint och smält den varsamt över vattenbad. Låt svalna något. Blanda den smälta chokladen med rumsvarm yoghurt. Gröp ur två passionsfrukter och vänd ner detta i chokladkrämen. Fördela i små skålar och ställ i kylen minst 15 minuter. Ta ut ur kylen, toppa med fruktkött från de sista frukterna och en skopa kiwisorbet.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Vit chokladkräm med kiwisorbet!