Världens godaste, hembakade, korvbröd! 3


IMG_7653

Halloj,

Jag bara måste komma in och ge er receptet på de supergoda korvbröden jag bakade igår till vår utelunch! Det är ju så himla gott med hembakat bröd, de blir mer rejäla och mycket mer mättande än de färdigköpta från affären.

Vi åt korven med rostad lök, senap och ketchup samt en hemgjord gurkmajonäs (recept kommer). Se till att prova dessa nästa gång du ska äta korv! Du vet väl om att jag har ett superbra recept på hamburgerbröd också? Här finns det!

Bröden är kalljästa vilket gör att de får en väldigt god smak! Det tar en liten stund att göra bröden men det är väl värt det! Toppen va?

Korvbröd (ca 20-22 st)

75 gram färsk jäst
5 kall mjölk
2 msk strösocker
1,5 tsk salt
50 gram smör
Ca 10-12 dl vetemjöl (special går också bra)

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och häll på mjölken, rör så att det löser sig. Tillsätt socker, salt och smör i bitar och rör om. Arbeta ner mjölet lite i taget till en smidig deg, den får gärna fortfarande vara lite kladdig. Arbeta ca 10 minuter med maskin. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 20 bitar och rulla till avlånga längder. Lägg påbakplåtspappersklädd plåt och jäs under bakduk i ca 1 timme. Grädda därefter mitt i ugnen i ca 10-15 minuter i ca 220 graders värme. Låt svalna under bakduk.

IMG_7669


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Världens godaste, hembakade, korvbröd!