Foccacia med soltorkade tomater och salami 1


IMG_0878

Hej i regnet!

Det är så himla grått här… Och blött! Riktigt höstväder idag… Jag satt och bläddrade igenom alla mina matbilder häromdagen och såg att denna bild inte blivit publicerad, och inte heller receptet. Det är dock dags nu för detta är ett höjdarrecept!

Om du inte bakat foccacia någon gång så är det verkligen dags snart! Ett himla lättbakat bröd som passar perfekt till en buffé, soppa eller liknande och går att variera  oändlighet! Du kan göra små gropar och fylla med kryddsmör, stoppa ner coctailtomater eller massa annat gott.

Nedan är receptet tänkt att degen ska kalljäsa, dvs du kan förbereda hela brödet och bara ta ut det när det ska gräddas. Vill du dock inte att brödet ska kalljästa kan du låta hela brödet jäsa i rumstemperatur i ca 45 min istället för att sätta det i kylen.

Foccacia med soltorkade tomaten och salami

40 gram färsk jäst
4,25 dl vatten, ca 37-grader
1 tsk salt
2,5 msk olivolja
8,5-9 dl vetemjöl (jag hade vetemjöl special)
10 skivor salami
5 soltorkade tomater

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och lös därefter genom att hälla i vattnet. Rör ner salt och olja och arbeta in mjölet lite i taget. Knåda i ca 5 minuter. Tryck ut degen i oljad ugnsform och toppa med det du valt som fyllning. Platta till något med oljade händer.

Lät jäsa under duk över natten. (eller gör som i texten ovan). Grädda i ca 25-30 minuter i 200 graders värme.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Foccacia med soltorkade tomater och salami