Grillad kycklinglårfilé marinerad i citron och salvia


IMG_9482

Halloj!

Äntligen kväll! Idag har jag jobbat till 19 och nu på kvällskvisten har jag packat resväskan, en tur till Göteborg står på schemat. Skönt att få ett par dagars ledigt!

Vi hade gäster på besök i helgen och serverade en härlig grillmiddag. Kycklinglårfilé fanns i frysen och i kryddkrukan ute på altanen finns en stor salvia, så det blev väldigt bra att kombinera dessa. Lite citron, salt, olja och peppar slängde jag ner, och vips så blev det en god marinad!

Fileérna satte jag på spett tillsammans med lite grönsaker, toppengott till exempelvis en sallad eller lite nykokt färskpotatis.

När jag lägger något i marinad har jag det alltid i dubbla plastpåsar, då kan jag enkelt snurra/klämma på det ett par gånger under tiden utan att bli kladdig om händerna.

Grillad kycklingfilé

1 kg kycklinglårfilé
1 dl rapsolja
2-3 msk  pressad citronsaft
Skal från en citron
Valfri mängd salvia
Salt och peppar
Valfria grönsaker, jag hade paprika och lök

Gör såhär;

Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingen. Låt marinera 2 timmar, gärna längre än så. Vänd om ett par gånger. Blötlägg spetten en stund innan grillningen. Trä upp kycklingen på spett och varva med grönsaker. Grilla och servera!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.