Fräsch bulgursallad med nektarin, spenat och örtolja!


bulgur1

Hej på er,

Sitter här och nästan avlider av värmeslag… : ) När jag körde för att hämta barnen efter jobbet idag stod biltermometern på 29 grader, solen har verkligen stekt idag! Nu börjar det äntligen dra in något svalare vindar, perfekt för en stund på altanen med datorn i knät.

Vi hade gäster i helgen och vi grillade kyckling som vi åt med denna fräscha bulgursallad. Det är världens enklaste sallad men den känns generös, lyxig och riktigt sommaraktig!

När jag kokar bulgur låter jag lite grönsaksfond och en pressad vitlöksklyfta koka med i vattnet, det ger supergod smak! I den här salladen kan du egentligen lägga i vad du har hemma men jag hade spenat, maj, tomat och nektarin. Att ha frukt i salladen är både gott och nyttigt! Och färgglatt! : )

Receptet går enkelt att dubblera om du så önskar. Din bulgur kokar du förstås som du själv vill (följ anvisningar på paketet) men när jag kokar så lägger jag i en matsked grönsaksbuljong samt en finriven vitlöksklyfta i vatten och kokar tillsammans med bulguren.

Bulgursallad med grönsaker

4 portioner kokt, kall bulgur
150 gram färsk babyspenat
1 burk majskorn
1 förpackning körsbärstomater
2 nektariner

Örtolja

1/2 dl rapsolja
1-2 tsk vitvinsvinäger
Torkade kryddor, salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär;

Blanda samman kall bulgur med grönsaker, skär dem förslagvis i mindre bitar.

Blanda samman olja med vinäger och kryddor. Ringla över salladen eller servera som ett tillbehör så att alla själva kan välja hur mycket man vill ha.

bulgur2

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.