Hej!
I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel! Och vet du vad det bästa är? Glassen är sååååå god!
Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Det är verkligen bland det lättaste man kan svänga ihop och den klarar sig själv i frysen hela tiden.
Jag gjorde två smaker till helgen, jordgubbsglass och den smak du ska få recept på nu – lemon curd. Jag använde mig av färdig lemon curd men du kan förstås göra egen – recept finns här.
Jag blandade ner små minimaränger i smeten, ett gott och frasigt inslag mot den lite syrliga curden. Det går förstås bra att utesluta om man vill det.
Jag valde att klä min avlånga form med plastfolie med du kan hälla ner smeten direkt om du vill.
Servera i strut, bägare, med sås, med strössel eller bara som den är! Ljuvligt!
Hemgjord glass med lemon curd och maräng
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Valfri smaksättning – jag hade 2 dl minimaränger och 1,5 dl lemon curd
Gör såhär;
Vispa grädden lätt så att mjuka toppar bildas. Vänd försiktigt ner den kondenserade mjölken så att allt blandas. Vänd ner valfri smaksättning och häll ner smeten i formen. (jag klickade även ner lite curd här) Täck med plastfolie och ställ i frysen i 4-6 timmar. Ta förslagsvis fram den en stund innan den ska ätas.
Pingback: Kolastekta kaneläpplen med vaniljglass – Alla goda ting