Hemgjord mandelmassa!


IMG_2178

Tjingeling!

Hoppas allt är bra! Igår var jag hemma med barnen, en sån där lugn dag bara med bakning, biblioteksbesök, handla osv… Skönt att hinna sånt emellanåt! Jobbar mycket just nu så skönt med lite tid hemma!

Bullbak stod på schemat igår vilket blev så där extra mysigt när regnet öste ner utanför fönstret.

Fick till en supergod vetedeg, den bör du verkligen prova, recept kommer inom kort!

Jag är ofta väldigt impulsiv när jag bakar och kom på att jag nog faktiskt skulle ha mandelmassa till bullfyllningen. Det hade ju passat alldeles utmärkt, ända nackdelen var väl att jag missat att köpa just den där söta massan…

Vad gör man då? Jo, gör egen mandelmassa! : ) Det finns egentligen två varianter när man vill göra mandelmassa. I den första varianten mixar man mandel fint, adderar socker osv vilket senare resulterar i en homogen massa. Nu har min lilla mixer jag av så jag fick tänka om lite.

I receptet nedan hittar du mandelmjöl, florsocker, grädde och bittermandel. Mandelmassa på ett kick! Ta inte för mycket bittermandel, varken speciellt bra eller gott.

Hemgjord mandelmassa

1,5 dl mandelmjöl
1-1,5 dl florsocker
0,5-1 tsk bittermandel, beroende på storlek
2-3 msk grädde

Gör såhär;

Blanda mandelmjöl och florsocker. Tillsätt finriven bittermandel samt grädde och rör ihop till en massa. Färdigt! : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.