Semmelkladdkaka 1


Hej på er,

Livet snurrar på i 190 just nu så bloggen har hamnat lite på efterkälken, men det är dags att ordna upp det nu tänkte jag.

Fettisdagen närmar sig och idag tänkte jag att ni skulle få recept på min semmelkladdkaka. Kanske har du redan sett din på nätet innan men det här är min variant, en rolig och god variant av den klassiska fastlagsbullen.

Den här kladdkakan är väldigt god och du kan toppa den med precis vad du önskar. Jag valde att pudra över florsocker och toppa med grädde, rostade mandlar och nymortlad kardemumma. Supergott!

Semmelkladdkaka

100 gram smält smör
2 hela ägg
1 3/4 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2 dl vetemjöl
60 gram finriven mandelmassa

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader, jag har inte varmluft. Jag använde en brödform på 1 liter som jag klädde med bakplåtspapper men det går fint att göra det i en springform. Anpassa då gräddningstiden.

Blanda smält smör med socker och vaniljsocker och rör samman utan att vispa in för mycket luft i degen. Rör därefter ner mjöl, kardemumma och mandelmassa till en slät med. Häll ner i formen. Jag gräddade min kaka i 15 minuter så vill du ha den fastare kan du lägga på någon minut eller två.

Låt den svalna innan dekorering och servera sedan och njut!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Semmelkladdkaka