Muffla – muffinssemla!


 

Hej på er,

Vet ni? Förra året, preciiiiiis i slutet av ”semmel-säsongen” svängde jag ihop en snabbsemla när barnen skulle ha kompisar på besök. Supergott och jättenkelt!

Eftersom att fettisdagen redan hade varit så tänkte jag – ”Okej, jag väntar med den här till nästa år!”, men jag ser redan att de små muffinssemlorna har börjat cirkulera runt, Det är väl alltså dags för mig att lägga upp min variant också. 🙂

Detta är så muffinssemlor. En vanlig muffin som bas, mandelmassa som fyllning och fluffig grädde – precis som en semla ska vara! Verkligen supergott och enkelt att svänga ihop. Använd gärna kardemumma i muffinssmeten!

Mufflor – muffinssemlor!

50 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Valfri mängd mandelmassa och grädde

Gör såhär;

Smält smöret och låt svalna av något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Vänd därefter ner mjölk och smör till en jämn smet. Ugnen hade jag på 200 grader.

Häll i smeten i formarna med fyll dem bara till knappt hälften. Fyll formarna till ca 2/3. Grädda muffinsen i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att muffinsen är torr. Låt svalna.

Skär bort toppen på muffinsen och gröp ur dem. Fyll dem med mandelmassa (du kan blanda mandelmassan med lite ovispad grädde om du vill ha den lösare) och sprita i valfri mängd grädde.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.