Varm choklad med skumtomtar och vit choklad – sötaste drycken!


IMG_2373

Halloj,

Nu har jag äntligen lyckats ta mig hem från jobbet, slirandes på isiga vägar i kylan! Brr, riktigt kallt och massor av snö!

Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med.

Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen!

Jag gillar iofs mest mörk eller ljus choklad mest, men jag vet att mina ungar kommer älska nedanstående variant! : ) Söt, krämig och alldeles len!

Basen i den här drycken är mjölk och sedan är det väldigt enkelt. I med choklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt!

Toppa gärna med vispad grädde såklart, och kanske bitar av skumtomtar? Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa med chokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt.

Varm choklad med skumtomtar och vit choklad

Ca 2 dl mjölk/person
25 gram vit choklad/person
3-4 st skumtomtar/person

Gör såhär;

Häll mjölken i en kastrull. Tillsätt choklad och tomtar i mindre bitar och rör hela tiden när du värmer upp blandningen till önskad konsistent/där allt smält. Servera genast och toppa gärna med vispad grädde.

IMG_2362

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *