Toffifee – sötaste toffifeepajerna med kola och nougat! 2


IMG_2692

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Hej på er,

Vi har haft gäster hela helgen så därför har det blivit sisådär med bloggandet, men om ni bara visste hur mycket gott jag nu har att bjuda på! Har gjort en massa grejer som våra gäster fått smaka sig igenom.

När det är jul så köper vi ofta hem några olika chokladaskar, något vi inte direkt gör i vanliga fall. Hår hemma gillar vi alla toffifie och jag blev lite sugen på att spinna vidare på de smakerna som finns  i den lilla gobiten.

Så varför inte en minipaj? Detta är i alla fall min variant på toffiefiepaj med kolasås, rostade nötter och nougat. Supergott! Servera som den är eller med en klick grädde till.

Det är lite olika moment, men väl värda att gå igenom!

Jag har använt en ”pajplåt” – denna – och det gick jättesmidigt. Du kan säkert göra dem i små aluminiumformar eller individuella småpajformar.

Toffifie-pajer (ca 12-15 st)

Skal/botten

250 gram smör
140 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
300-320 gram vetemjöl

Kolasås

1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
100 gram smör

Rostade hasselnötter
200 gram nougat
100 gram mörk choklad

Gör såhär;

Börja med skalet. Nyp ihop florsocker med smör. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjöl. Degen ska inte överarbetas utan endast gå ihop. Slå om plastfolie och lägg i kylen minst 30 minuter. Ta ut degen och forma bollar som du sedan trycker ut i pajform. Nagga noga och grädda i ca 10 minuter i 200 grader eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Rosta hasselnötterna i torr panna på medelvärme och låt de svalna. Lägg över önskad mängd i formarna.

Koka ihop kolasåsen. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka därefter på medelvärme tills smeten nått 124 grader. Rör om då och då. Häll upp i de småformarna men se till att du får plats med ett lager nougat också. Låt stelna.

Smält nougaten över vattenbad och fördela över pajerna, låt stelna. Gör samma med den mörka choklad och låt pajerna stå i kylen till servering.

 IMG_2694

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Toffifee – sötaste toffifeepajerna med kola och nougat!