Kycklingspett med jordnötssås – en storfavorit!


spett

Goddagens på er,

Kallt värre idag! Men fint är det!

Ni verkar ju tokgilla de asiatiska recept jag publicerar just nu så varför inte dra till med ännu ett, kycklingspett med jordnötssås!

Hur man vill ha sin jordnötssås, ja det verkar vara väldigt olika… Slät, crunchy, mild, het, krämig, tunn – ja väldigt olika helt enkelt! Jag vill ha min jordnötssås crunchy men hetta och gärna riktigt kokosmjölkkrämig men om du vill ha den på något annat sätt så anpassar du den efter tycke och smak.

Jag serverade kycklingspett till såsen och kycklingfiléerna lät jag ligga i marinad ca 4 timmar innan jag tillagade dem. Marinaden blandade jag enkelt ihop av olja, soja och sweet chili-sås. Mumsigt! Servera gärna ris eller nudlar till.

Krämig jordnötssås

1 burk kokosmjölk
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk curry
1,5 dl jordnötssmör (välj själv mellan crunchy och den släta varianten)
1 msk färsk riven ingefära
1-2 tsk sambal olek
2 msk soja
2 msk brunt farinsocker

Gör såhär;

Finhacka lök och vitlök, fräs detta i olja i en kastrull. Häll i alla ingredienserna utom jordnötterna och låt puttra samman. Hacka nötterna under tiden och häll ner i såsen. Rör om, puttra några minuter och smaka av. Servera.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.