Sommargranola med hallon och pistage 1


Hej i sommarvärmen!

Vilket väder vi har! I alla fall här i Skåne, känns som högsommar redan nu.

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på en härlig granola, perfekt till frukostyoghurten eller till mellanmålet. Mättande och gott!

Som vanligt när jag gör min granola tar jag lite av det jag har hemma, och mina favoriter. Du kan byta ut nötter och frön i receptet till det du gillar och göra granolan till din personliga favorit. I den här varianten har jag tillsatt bitar av frystorkade hallon men det går bra med någon annan torkad frukt eller torkade bär, eller utesluta det helt om du vill. Jag gillar att ha vanilj i min granola, men kanel eller kardemumma är också gott.

Sommargranola med pistage och hallon

2,5 dl riven kokos
1,5 dl kokoschips
1 dl skalade pistagenötter
3 msk pumpafrön
2 msk hela linfrön
1 dl hackade sötmandlar
2 msk ljus sirap eller honung
Vaniljpulver
4 msk kokosfett
Krydda efter tycke och smak
Valfri mängd torkad frukt i mindre bitar

Gör såhär;

Hacka pistagenötterna något och blanda med kokos, nötter, frön och chips i en skål, tillsätt kryddor. Smält ihop kokosfett och sirap och blanda med kokos/nötmixen. Strö ut på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 10 minuter, 175 graders värme. Passa noga! Rör om ofta så att allt får färg. När du är nöjd med färgen tar du ut plåten och låter det hela svalna. Den kommer att bli krispig när de svalnar/torkar. Tillsätt därefter torkad frukt och rör om. Förvara torrt och svalt.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Sommargranola med hallon och pistage